SORIANO, Ferran

SORIANO , Ferran ( Barcelona 1944 )

Ferran Soriano neix al barri de Les Corts de Barcelona en 1944 dins d’una família obrera i humil. Atès que el seu pare era xapista de professió, aprèn aviat a dominar el modelatge de l’acer i comença a plantejar-se l’ofici com una expressió d’art centrat en l’escultura.

El 1974 a París en viatge d’estudis i en 1975 l’Ajuntament de l’Hospitalet del Llobregat (Barcelona) li concedeix una beca de mig any per estudiar a Roma. De la mà de l’escultor Ricardo de Miceli aprèn les tècniques d’esculpir en diferents materials. De nou a Catalunya, el 1980 aprendrà els procediments de gravat amb el gravador i pintor Josep Badia. Des de llavors la seva obra ha passat per diferents etapes.

Actualment es mou en un estil simbolista, on fa abstracció de la figuració. La seva obra es pot trobar tant a Holanda i Bèlgica, com a Barcelona, ​​Sitges, Begues, Sant Boi i l’Hospitalet, on ha fet cinc obres escultòriques, entre les que destaca la cèlebre Vol de coloms.

Gran amic de Francesc Candel des de la seva joventut, actualment resideix al barri de Bellvitge, encara que té el seu taller a Sant Boi (ambdues localitats de Barcelona).

Ferran Soriano, amb més de cent exposicions individuals a tot Catalunya, Espanya, França, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Rússia i els EUA, i de gran nombre de col·lectives, té també escultures en espais urbans a l’aire lliure i Museus, en Fundacions i organismes diversos, tant privats Comoy públics.

Forma part del patronat de la fundació Paco Candel. El passat 16 de març de 2010, durant la cerimònia de lliurament del premi Memorial Francesc Candel 2010, tercera edició, Ferran va fer donació d’una escultura com a símbol de l’entitat amb la imatge que es correspon amb el logotip que també és obra de Ferran, així com el “pin” insígnia des del principi de la fundació.

L’any 2010 va celebrar 40 anys de dedicació a l’Art. La seva última obra instal·lada en un espai públic està ubicada als Jardins del Nou Hospital General del Baix Llobregat Litoral de Sant Boi (Barcelona) i està dedicada al Dr. José Morales Garrido, fundador del primer hospital d’aquesta ciutat.