BALAGUER, Alex

BALAGUER , Alex ( Barcelona 1968 )

Àlex Balaguer ja des de la infància reproduïa a llapis els vehicles més emblemàtics de la marca de Maranello.

Autodidacta en el món de l’art, va decidir un dia unir les seves grans aficions: l’automobilisme i la pintura. I com no, automobilisme és Ferrari, protagonista de la majoria dels seus quadres, sobretot de Fórmula 1.

La seva formació tècnica imprimeix una gran fidelitat als models que reprodueix. Treballa amb oli, i pintar Ferraris suposa utilitzar el color vermell, un color molt gratificant per les enormes possibilitats cromàtiques que ofereix. Ha realitzat nombrosos encàrrecs de tot tipus de vehicles que un dia es van tenir i dels quals només queda un entranyable record.

El degà dels Galeristes a Barcelona va escriure el següent per i ara l’artista:

… BALAGUER – La figuració com a excusa. A continuació escriu: El món de l’art és fascinant, ple de color, de passió i de contradiccions. L’art és document, denúncia i també il·lusió.

L’art empeny a explorar i buscar mercats fora del convencional. En aquest camí Alex Balaguère troba, en les seves temàtiques de cotxes, la seva manera de dir. El talent d’aquest jove pintor impressiona per la seva constant recerca d’una obra fresca, sòbria i testimonial. Els seus pinzells travessen les teles amb un rigor i una elegància digna d’un gran mestre.

Sóc un seguidor més de l’obra d’aquest artista. i En la seva contemplació, la sorpresa de les seves propostes em porten permanentment al suggeriment, que el que busco darrere de les manifestacions artístiques, ja que crec que és una fórmula per mantenir viu al món que s’obre després que l’objecte hagi estat atrapat per la vista. L’espai de la memòria i dels somnis manté sempre en suspens l’esperança i activa les il·lusions.

Les seves obres realitzades amb gran valentia, reflecteixen la gran riquesa de textures i matisos que es poden aconseguir mitjançant un tractament atrevit i directe, que potència d’una forma evident el component expressiu. El tema central, la figuració, utilitzant els cotxes com a excusa es veu sotmesa a fortes tensions sense caure en el efecticismo, apropant-nos al seu món dotat d’una forta càrrega emotiva. En alguns casos la figuració es mostra plena d’aparença formal, introduint-se en un fenomen dramàtic proper al gest, a la síntesi expressiva, que evoca un espai psicològic en el qual la il·lusió domina aquest particular …