CANCELO, Patricia

CANCELO LORENZO, Patricia ( Vigo 1971 )

Nascuda a Vigo (Pontevedra), va emigrar a Barcelona als quinze anys.

Va cursar els cinc anys més la revàlida corresponent per obtenir el títol de Graduada en Art a l’Institut d’Estudis Politècnics (IDEP) de Barcelona.

Va estudiar Tècniques aplicades a l’Escultura a la Universitat de Belles Arts d’Olot (Girona).

Va cursar Història de l’Art a la Universitat de Barcelona (UB). Va estudiar el Màster de Reporterisme i Investigació en Tracor, Madrid, i actualment estudia a la UOC, Universitat Oberta de Catalunya, Ciències de la Informació i la Comunicació.

El seu amor per l’art li ve des que era petita, quan els seus pares mai frenaven la seva imaginació. Qualsevol material que queia a les seves mans era susceptible de convertir-se en “alguna cosa”.

Ha exposat a Anglaterra, França, Suïssa, Barcelona o Madrid, i ara a Bilbao. Ha rebut premis i mencions d’art, disseny i literaris. Sempre ha hagut de compaginar el seu treball artístic amb altres treballs variats (galeries d’art, monitora de discapacitats mentals, actriu, professora d’art en col·legis i instituts, reportera i copresentadora a Punto Radio Barcelona, ​​CBA i Castella-la Manxa Televisió) .

Avui treballa el ferro, i les seves escultures han cridat l’atenció del Museu Guggenheim de Bilbao, on actualment té representació. A més, el Museu li ha demanat que dissenyi una col·lecció en plata inspirada en el propi museu.